{column:width=68%}

h3. Softphones recomendados

Para poder configurar un softphone precísase un usuario e contrasinal para o seu número de teléfono. Se non dispón deles pode solicitalos enviando un email a [support@campusdomar.es|mailto:support@campusdomar.es]

h4. Para Windows, Linux ou Mac

h5. +X-Lite:+

Unha vez instalado o programa, cando o execute por primeira vez atoparase a seguinte imaxe:

!xlite.JPG|align=center,thumbnail,border=1!

Pulsando en “Softphone” verá o seguinte menú:

!xlite2.JPG|align=center,thumbnail,border=1!

Seleccione “Account Settings” para configurar a súa conta:

!xlite3.JPG|align=center,thumbnail,border=1!

Debe encher os apartados cos seguintes datos:
* En “Account name” poña o nome co que queira identificar a conta.
* En “User ID” y “Authorization Name” escriba o nome de usuario que se lle facilitou.
* En “Domain” escriba a dirección IP: 193.145.246.15
* En “Display Name” escriba o número de teléfono asociado. Fórmase co prefixo 986 e o seis últimos díxitos do seu User ID.
* En “Domain Proxy” active a caixa de rexistro e cambie a vía de saída a Proxy escribindo na dirección o IP: 193.145.246.15

Unha vez completados todos os campos, prema OK e terá unha pantalla como esta e o softphone estará listo para usar:

!xlite4.JPG|align=center,thumbnail,border=1!

h4. Para Android

h5. +CSipSimple:+

Unha vez descargada a aplicación ao executala apareceralle unha pantalla coma esta:

!csip1.png|align=center,thumbnail,border=1!

Prema en “Engadir unha conta” que lle levará á seguinte pantalla:

!csip2.png|align=center,thumbnail,border=1!

Seleccione como asistente a opción “Basic”

!csip3.png|align=center,thumbnail,border=1!

Enche os campos cos seguintes datos:

* Nome da conta: Poña o nome co que queira identificar a conta
* Usuario: O usuario que se lle facilitou para o seu rexistro
* Servidor: A dirección IP 193.145.246.15
* Contrasinal: O contrasinal que se lle facilitou

!csip4.png|align=center,thumbnail,border=1!

Unha vez estean todos os datos completos pulse “Gardar”. A conta apareceralle como rexistrada.

Agora debemos facer un cambio na configuración. Pulsamos na esquina superior dereita, nos tres cadrados !icono_android2.jpg|width=30,border=1! ou no botón de menú do dispositivo !icono_android.jpg|width=30,border=1!

!csip5.png|align=center,thumbnail,border=1!

Vaia a Settings

!Screenshot_2014-08-29-17-34-38.png|align=center,thumbnail,border=1!

Agora pulse en Media

!Screenshot_2014-08-29-17-34-46.png|align=center,thumbnail,border=1!

Seleccione a opción Codecs

!Screenshot_2014-08-29-17-35-09.png|align=center,thumbnail,border=1!

Debe desactivar todos os codecs excepto PCMU e PCMA tanto na opción “rápida” como na opción “lenta”. Para desactivalos só ten que pulsar encima do codec.

!Screenshot_2014-08-29-17-35-51.png|align=center,thumbnail,border=1!

Unha vez acabase xa estará listo para usar o softphone

!Screenshot_2014-09-25-16-32-51.png|align=center,thumbnail,border=1!

----
{column}
{column:width=2%}
{column}
{column:width:27%}

h5. Idioma: [Español|help:Manual de configuración de softphones] \| [Inglés|ENCMAR:Softphones configuration manual]