Na xanela inferior pode compartir o seu escritorio ou algún documento co resto de participantes da reunión. Para activar esta función ten que facer clic na opción _Share My Screen._
!21.jpg|align=center,thumbnail,border=1!

Despregando o menú anexo poderá seleccionar a opción:

!22.jpg|align=center,thumbnail,border=1!

* _Share My Screen_ que lle permitirá compartir a pantalla do seu PC, algunhas aplicacións seleccionadas, o algunhas xanelas correspondentes a diversas aplicacións. As xanelas ou aplicacións que desexe compartir deben estar abertas previamente á selección de aplicacións que aparecerán listadas dentro desta función de Adobe Connect.

!23.jpg|align=center,thumbnail,border=1!
Despois de seleccionalas deberemos mantelas maximizadas para que o resto dos participantes poidan visualizalas. Se as minimizamos as deixarán de ver.

* _Share Document_ que lle permitirá cargar un documento na aplicación e mostralo dende a mesma (so se poden cargar os formatos de ficheiro compatibles). Para comprobar que a conversión foi correcta, recoméndase visualizar todo o documento unha vez termina a subida (tipo de letra, formato das imaxes, etc.). Neste caso a opción recomendada é converter o documento a pdf antes de subilo.

!24.jpg|align=center,thumbnail,border=1!
Tras seleccionar o ficheiro que queremos compartir comenzará o procesado por parte da aplicación.

!25.jpg|align=center,thumbnail,border=1!
Cando a subida se complete, amosarase o ficheiro e na parte superior aparecerá o menú de opcións do mesmo. Podemos realizar anotacións ou remarcar partes do documento coa opción _Draw._ Co botón que se atopa na dereita activaremos o punteiro. Facendo clic sobre unha parte do documento, o punteiro situarase nesa posición e o resto de participantes poderán velo nesa posición. _Stop Sharing_ detén a presentación. _Full Screen_ cambia o modo de visualización a pantalla completa.

!26.jpg|align=center,thumbnail,border=1!

* _Share Whiteboard_ permite abrir un cuadro branco no que os presentadores poden realizar conxuntamente esquemas ou realizar explicacións.

!27.jpg|align=center,thumbnail,border=1!

!28.jpg|align=center,thumbnail,border=1!

Para suprimir unha parte do esquema, seleccionaremos a parte que queremos eliminar e premeremos na icona de borrado, tal e como amosa a seguinte imaxe:

!29.jpg|align=center,thumbnail,border=1!
Para cargar outro documento, independentemente do usuario, debe seleccionar _Stop Sharing_ (con calquera dos dous botóns), volvendo á configuración anterior onde aparece a opción _Share My Screen_, volvendo a realizar o mesmo proceso.

!30.jpg|align=center,thumbnail,border=1!

----
{column}
{column:width=2%}
{column}
{column:width:27%}

h5. Idioma: [Español|help:4. Iniciar presentación] \| [Inglés|ENCMAR:4. Start presentation]